Back to Romania
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Close
Back to Romania
Close
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Programări online la pașapoarte în mallul Plaza România
Lifestyle 9 februarie 2020 Ioana

Programări online la pașapoarte în mallul Plaza România

Două lucruri am apreciat la biroul de pașapoarte din Plaza România (București):

  • plata taxei pentru pașaport se face la unul din cele patru ATM-uri speciale pentru așa ceva de la parter, fără nevoie de interacțiune umană 😀
  • există posibilitatea programării online la unul dintre ghișeele dedicate strict programărilor online

Când mi-am făcut celelalte pașapoarte, am stat la niște cozi pe la evidența populației din Tg. Mureș despre care nu vreau să-mi amintesc. Am fost surprins plăcută să văd că în București problema este parțial rezolvată prin sediile suplimentare din Plaza România și Park Lake care ajută la un flux mai bun, cozi mai mici și poate nervi mai puțini.

Am mers într-o dimineață înainte de Crăciun să depun actele pentru un nou pașaport. Am avut la mine vechiul pașaport, buletinul și bonul de la ATM-ul la care am plătit contravaloarea pașaportului. Am avut și o programare făcute pe epasapoarte.ro – acesta este site-ul unde se poate alege o oră la care vreți să fiți primiți în ghișeul dedicat programărilor online, pentru a evita fluxul primul venit-primul servit (atenție, acest site nu este doar pentru programări în București, ci pentru toată țara!).

La ora 8:30 când am ajuns eu acolo nu era aproape nimeni la cozi, iar ghișeele erau foarte multe și deschise aproape toate. Pentru că ajunsesem să nu mai am pe nimeni în fața mea, am fost chemată înăuntru înainte de ora programării mele (8:50). Dacă există ghișee libere, am observat că nu te ține nimeni să aștepți doar pentru că tu ai o programare online la o anumită oră.

Ce mi-ar fi plăcut este să fi fost informații mai vizibile pe ecrane sau pereți despre locul unde se plătește taxa (adică la parterul mallului, spre deosebire de direcția pașapoarte care este la etajul 3), ca să nu mai trebuiască să fac interacțiune verbală cu nimeni.

Doar o idee, cum ar veni. Am în minte UK-ul, unde există informații clare peste tot, oriunde ai fi, ca să nu trebuiască să tragi de mânecă pe nimeni sau sa deranjezi oamenii angajați acolo pentru competențele lor, care or fi alea, nu pe post de help desk. Că tot veni vorba de angajați, evident, mi-ar fi plăcut ca ei să-mi demonstreze că părerea mea despre cei care lucrează în instituții publice este doar o preconcepție falsă, dar n-a fost să fie nici de data asta. 😃

Pașaportul urma să-mi fie eliberat în 24 Decembrie, am întrebat dacă am vreun deadline până când pot să-l ridic (nu că m-aș fi așteptat să am, dar nu știu niciodată la ce să mă aștept de la stat, better safe than sorry, deci), mi s-a spus că ei țin pașapoartele neridicate până la data expirării lor, așa că am putut să-l ridic când am vrut eu.

La ridicări (nu se fac programări online aici) iar n-a fost nimeni la coadă, nu-mi imaginez exact dacă există vreun motiv pentru care s-ar face cozi și aici, având în vedere că durează sub un minut să-ți ceară buletinul și să-ți aducă dintr-un raft alfabetic plicul cu numele tău care conține pașaportul mult-așteptat. 😀

Per ansamblu, am avut o experiență mai bună decât m-am așteptat la direcția de pașapoarte din Plaza România. Programul lor este de la 8.30 la 16.30, atât la depuneri cât și la ridicări, de luni până vineri. La fel și în Park Lake.

Cele mai puternice pașapoarte din lume

V-ați întrebat vreodată care sunt cele mai puternice pașapoarte din lume? Conform IATA (International Air Transport Association) și The Henley Passport Index (instituție care se ocupă cu clasamentele pașapoartelor în funcție de libertatea pe care o au de a intra în țări fără viză sau cu viză acordată pe loc), în anul 2020 Japonia este pentru al treila an la rând în topul clasamentului, cu 191 de țări pe care posesorii de pașaport japonez le pot vizita fără viză sau cu viză primită pe loc la aterizare.

Următoarele locuri sunt ocupate de Singapore (190 de țări) și Coreea de Sud (189 de țări). Pe locul 4 urmează prima țară din Europa, Germania (189 de țări). UK și USA sunt împreună pe locul 8, cu 184 de țări cu liberă trecere. Pașaportul românesc este pe locul 17, cu 172 de țări. Ultimele locuri sunt ocupate de Afganistan (26 de țări), Irak (28 de țări), Siria (29 de țări) și Pakistan (32 de țări). Dacă vă interesează topul complet, el se găsește aici.

Zboruri line! 😀

Sursă foto 1

Similare

Tags: acte pașaport pașapoarte pașapoarte bucurești pașapoarte plaza românia pașaport pașaport park lake pașaport românia programare online pașapoarte
Share:

Comments 2

  1. Maradin sebastian florin
    iun. 30, 2020 Reply

    As dori un pasaport pt fetita mea in regim de urgenta.ms O programare pt 1 iulie 2020

    • Ioana
      iul. 9, 2020 Reply

      Pentru oricine vede acest mesaj si are nevoie de o programare la pasapoarte: verificati, va rog, site-ul epasapoarte.ro! Rezervarile nu se fac altundeva sau de catre alte persoane decat voi. Multumesc!

Leave A Comment Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Caută un articol:

Close

Other posts:

  • Suntem niște copii îmbrăcați în haine de adulți ce ne chinuim să fim serioși și responsabili. De parcă asta e starea noastră normală.
    29 octombrie 2019
    Suntem niște copii îmbrăcați în haine de adulți ce ne chinuim să fim serioși și responsabili. De parcă asta e starea noastră normală.
    Dezvoltare personală
  • 7 lucruri pe care n-aș mai da banii din nou
    19 iulie 2018
    7 lucruri pe care n-aș mai da banii din nou
    Lifestyle
  • Mergeți la piese de teatru cu actori consacrați, they said…
    27 ianuarie 2019
    Mergeți la piese de teatru cu actori consacrați, they said…
    Educație urbană
  • Un biciclist pe șosea = o mașină în minus în trafic
    31 ianuarie 2019
    Un biciclist pe șosea = o mașină în minus în trafic
    Educație urbană, My bike and I
  • De la ce vârstă nu mai este socially acceptable să te joci cu jucării?
    25 ianuarie 2019
    De la ce vârstă nu mai este socially acceptable să te joci cu jucării?
    Lifestyle

Comentarii recente

  • 2 podcasturi de ascultat în vacanța de iarnă: ”Pătratul Roșu” și ”The Michelle Obama Podcast” • Back to Romania la De parcă ne oprim vreodată din ”devenit”
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Raluca Brezniceanu la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini: • Back to Romania la Băbuțele sinucigașe și atacul pietonilor
  • Ziua în care niciun produs de skincare n-a mai funcționat la Mici pași în încercarea mea de #zerowaste: înlocuitoare pentru clasicele șervețele de hârtie
  • Ioana la Alegerile parlamentare 2020 for dummies

Cele mai comentate articole:

  • Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
    Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
  • Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
    Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
  • Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
    Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
  • Un New Year’s Resolutions mai altfel
    Un New Year’s Resolutions mai altfel
  • Biblioteca mea din centru
    Biblioteca mea din centru
  • Chestii care trebuie să dispară în 2019
    Chestii care trebuie să dispară în 2019

Etichete:

amuzant anglia auchan back to romania backtoromania biblioteca bicicleta birou blog bookswap brașov bucharest bucuresti cadouri carte carti citeste copii coronavirus craciun cristina oțel curătenie decat o revistă dezvoltare personală diaspora dor eco educație educație urbană elon musk emigrare evenimente evenimente în bucurești facebook familie food fun funny idei cadouri idei de cadouri idei de relaxare instagram ioana chicet macoveiciuc la multi ani mancare manchester mașină metode de relaxare metrorex metrou munca munte natalia dabija new years resolutions parc plastic plastic free july poiana brasov părinți ratb reciclare relaxare romania schimb de cărți sfaturi shopping si blondele gandesc simona tivadar stres student student în uk studii in uk tg mures the university of manchester timp liber trafic tramvai travel târgu mureș uk universitate university university of manchester vacanta vreau sa ma intorc in romania vreau sa plec in anglia vreau să mă relaxez weekend weekend getaway wizz air
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Reject Read More
Privacy & Cookies Policy
Necesare
Întotdeauna activate