Back to Romania
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Close
Back to Romania
Close
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Există oameni care cred că fără televizor viața e prea pe silent mode
Educație urbană 14 mai 2018 Ioana

Există oameni care cred că fără televizor viața e prea pe silent mode

Am afirmat de n ori sus și tare că nu sunt de acord cu televizoarele și că dacă ar fi fost să locuiesc singură și să fac toate lucrurile după bunul și unicul meu chef, n-aș fi cumpărat unul niciodată (mi-am auzit odată de la cineva că i se pare totuși prea extrem să nu ai televizor deloc-deloc în casă. whaaaaat) .

Adică, am destul praf de curățat în apartament, n-aș mai avea nevoie de încă un obiect care să-l atragă, știțicumzic?

Aceeași persoană (sort of apropiată de vârsta mea, dar căsătorit și cu bebe acasă) mi-a spus odată că la ei TV-ul e deschis în 80% din zi, mai mult pentru background noise decât pentru știri sau altele. Dar că se uită și la știri uneori.

Eu i-am spus că nu deschid TV-ul aproape niciodată ziua, mai mult seara, când vedem câte-un film, ca să nu ne chiorâm 4 ochi și 2 perechi de ochelari în cei 13 inch ai laptopului.

Deci la voi în casă e tot timpul liniște?

ăăă, stai, ce. ??

***

Niciodată n-am simțit liniște la mine în casă. Niciodată nu m-am plictisit petrecând vremea cu oamenii din jurul meu, în casa mea. Niciodată n-am simțit nevoia ca un televizor să acopere atmosfera. Întotdeauna am văzut televizorul ca pe o unealtă de atrofiere a capului și atât. Am o gură și un cap care împreună produc chestii mai interesante decât un televizor, cred.

(Paranteză, vă recomand să citiți o carte interesantă despre efectele TV-ului asupra creierului uman la copii și adulți, în caz că vă pasionează subiectul, mie mi-a plăcut mult! 🙂 Iar dacă n-aveți timp să citiți, vă zic eu plot twistul – unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteți face pt copiii voștri este să-i lăsați la televizor înainte de vârsta de 3 ani)

Din punctul meu de vedere, televizoarele sunt bune pentru 3 lucruri:
  • să-ți conectezi laptopul să vezi filmele pe un ecran mai mare / Netflix / Youtube
  • atât
  • vezi punctele de mai sus

Dar asta e doar părerea mea, nu-i nicio problemă dacă nu sunteți de acord cu ea 😛

Anyways, dacă ați apreciat vreodată ceva din ce-ati văzut bun la mine, fie ăla optimism sau fel de-a fi, să știți că este într-o mare măsură influențat și de lipsa televiziunii din viața mea. Am unul acasă, dar stă mai mult închis. Nu urmăresc știri sau emisiuni (românești) de niciun fel pentru simplu motiv că mi se par idioate sau plictisitoare și unele, și altele. Știrile mi se par mult prea depresive și nu am nevoie de genul ăla de negativitate în viața mea.  Dintre emisiuni, îmi plăceau Românii au talent înainte să devină plictisitori și repetitivi.

Oricum dacă se întâmplă ceva important aflu de pe FB sau de la cunoscuți, deci de ce mi-aș mai pierde și eu vremea cu ochii beliți (și) în ecranul ăla? Am altele mai interesante și mai mulțumitoare de făcut în timpul liber. Mi se pare prea scurtă viața pentru a prinde rădăcini în fața unui tv.

So, my piece of advice pentru o viață mai împlinită –

Ignorați televizoarele, luați mai bine o carte în mână, un curs despre orice online sau niște role în picioare și faceți ceva mai util decât să pierdeți vremea în fața lui. Nici nu știți cum vă intră în subconștient tot ce auziți acolo, chiar dacă vi se pare că nu sunteți atenți. Lăsați televizorul altora mai nefericiți, aint nobody got time for that! Sunt ATÂTEA alte lucruri pe care le putem face în timpul liber!

❤

Sursă foto 1

Similare

Tags: copii educație urbană efectele televiziunii asupra mintii umane romanii au talent televizor tv virgiliu gheorghe vocea romaniei
Share:

Comments 11

  1. Ingrid
    mai 14, 2018 Reply

    Ai dreptate! Nici eu nu urmăresc știrile, dar ma uit la câte o emisiune sau la filme. Pot sa stau liniștita fără televizor, ziua e mai lunga si am timp de carti sau de alte activități, care ma ajuta sa trăiesc frumos. Nu-mi place iluzia unei vieți trăite frumos, ci viața in sine.
    O zi frumoasa si plină de activități dragi tie! ✨🤗

    • Ioana
      mai 15, 2018 Reply

      Te pup, Ingrid!

  2. unblogcolorat
    mai 14, 2018 Reply

    Daaa! eu!! eu gandeam asa. Asta pana cand mi s-a stricat tv-ul si a stat 2 saptamani la reparat. In timpul ala mi-am dat seama ca pot sa traiesc fara tv si chiar e si fain, am ce face. Au trecut 2 ani de atunci. Nu am renuntat la el pt meciurile sotului, adica el il porneste ca sa isi vada meciurile, in rest, liniste si pace :))

    • Ioana
      mai 15, 2018 Reply

      Mie prietenul meu mi-a zis ca s-a saturat sa urmareasca meciuri online si sa auda afara pe geamuri oamenii cum se bucura la un gol iar el sa trebuiasca sa astepte 5-10 secunde pana sa vada golul online :))))))))))

  3. Miss I.
    mai 14, 2018 Reply

    Hello! Ți-am descoperit de curând blogul și tot revin pe aici, îmi place tare mult ce scrii 🙂

    Pe subiectul ăsta, și eu simt la fel despre TV. Când l-am cunoscut pe prietenul meu, aproape că-mi venea să nu-i mai răspund la telefon când mi-a zis că el nu concepe să renunțe la TV. Apoi, când am început să petrecem mai mult timp împreună, am realizat că omul avea active vreo 10-15 canale: câteva de muzică (inclusiv clasică), câteva de filme și restul de documentare. Mi-am pus un mare zâmbet pe față și am răsuflat ușurată. Ba aș putea adăuga că de când stăm împreună am mai adăugat eu niște canale la lista aia de favorite, și anume alea pe care se transmit turneele de tenis. Eh, am și eu o plăcere vinovată.
    Filme, seriale, muzică, documentare și meciuri de tenis, cam asta e tot ce rulează la TV-ul nostru și, Doamne, nici că am nevoie de știri sau cine știe ce emisiuni care-mi jignesc IQ-ul. Cum adică prea multă liniște? Doamne, păi da’ vorbesc eu, nu-i problemă :))

    • Ioana
      mai 15, 2018 Reply

      La un documentar din an in Paste si eu ma uit, sa stii:)) M-as uita la mai multe daca nu m-as plictisi asa usor. Mi-am amintit, in iarna ma mai uitam si la ski si recent la formula 1. Daca stau sa ma mai gandesc mult incep sa ma simt prost :)))

  4. o femeie
    iun. 14, 2018 Reply

    Tu stii ca nu am tv de multi ani. Juma din colegii de birou suntem asa, unu cu tv are tv dar nu cablu. Avem netflix si net sa accesez bbc.co.uk sau timesnewroman.ro pt stiri 🙂 iar youtube e plin de documentare de nu pot sa le vad pe toate.

    Realmente prefer sa traiesc in viata reala, palpabila: afara la terasa, in gradina, la plimbare cu prietenele etc.

    • Ioana
      iun. 14, 2018 Reply

      Stii cum e, timp poti pierde si fara TV in casa. Nu cred ca faci tu asta, imi pari una dintre cele mai organizate fete din cate-am intalnit eu in online, sa stii! 😀

      • o femeie
        iun. 18, 2018 Reply

        nu sunt organizata deloc, dar fac o multime de chestii 🙂 pt ca imi place. Daca ziua ar avea 25 ore …

  5. E important să învățăm să trăim altfel dacă vrem o viață altfel | Back to Romania
    iul. 12, 2018 Reply

    […] asta care citește acum ce scriu eu și poate spune cu mâna pe inimă că el/ea n-a crescut cu televizor, eu n-o să-l cred! Pentru că am crescut cu televizor și pentru că acum 20 de ani a avea un […]

  6. Likelyyou.com
    sept. 11, 2019 Reply

    De ce sa mergi la concerte asa repede?! Iar o intrebare stupida pusa de prea muti oameni. Nu e deloc repede se merge la concerte dupa o pauza de 4, 5 luni, ca luam in calcul si pauza de dinainte de nastere, 4,5 luni, in care iesi din sistem si in care nu exista niciun castig financiar si se traieste strict din economii dar facturile nu se opresc in aceste luni. Totodata daca stai prea mult acasa, adio echipa (band, dansatori, colaboratori) deoarece e firesc sa isi gaseasca alte joburi, nu sa te astepte pe tine sa iti cresti copiii.

Leave A Comment Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Caută un articol:

Close

Other posts:

  • 6 sfaturi pentru oricine deține o adresă de e-mail
    7 februarie 2018
    6 sfaturi pentru oricine deține o adresă de e-mail
    Educație urbană
  • Cum am ajuns în Manchester
    14 octombrie 2017
    Cum am ajuns în Manchester
    din uk
  • 5 lucruri pe care le-am învățat trăind în Anglia
    15 iunie 2018
    5 lucruri pe care le-am învățat trăind în Anglia
    din uk
  • Ce să iei cu tine când ieși cu bicicleta
    8 octombrie 2020
    Ce să iei cu tine când ieși cu bicicleta
    My bike and I
  • O destinație zen pentru când ai nevoie să-ți fie liniște – Peștera, Moeciu
    12 noiembrie 2018
    O destinație zen pentru când ai nevoie să-ți fie liniște – Peștera, Moeciu
    Destinații de încărcat baterii

Comentarii recente

  • 2 podcasturi de ascultat în vacanța de iarnă: ”Pătratul Roșu” și ”The Michelle Obama Podcast” • Back to Romania la De parcă ne oprim vreodată din ”devenit”
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Raluca Brezniceanu la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini: • Back to Romania la Băbuțele sinucigașe și atacul pietonilor
  • Ziua în care niciun produs de skincare n-a mai funcționat la Mici pași în încercarea mea de #zerowaste: înlocuitoare pentru clasicele șervețele de hârtie
  • Ioana la Alegerile parlamentare 2020 for dummies

Cele mai comentate articole:

  • Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
    Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
  • Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
    Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
  • Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
    Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
  • Un New Year’s Resolutions mai altfel
    Un New Year’s Resolutions mai altfel
  • Biblioteca mea din centru
    Biblioteca mea din centru
  • Chestii care trebuie să dispară în 2019
    Chestii care trebuie să dispară în 2019

Etichete:

amuzant anglia auchan back to romania backtoromania biblioteca bicicleta birou blog bookswap brașov bucharest bucuresti cadouri carte carti citeste copii coronavirus craciun cristina oțel curătenie decat o revistă dezvoltare personală diaspora dor eco educație educație urbană elon musk emigrare evenimente evenimente în bucurești facebook familie food fun funny idei cadouri idei de cadouri idei de relaxare instagram ioana chicet macoveiciuc la multi ani mancare manchester mașină metode de relaxare metrorex metrou munca munte natalia dabija new years resolutions parc plastic plastic free july poiana brasov părinți ratb reciclare relaxare romania schimb de cărți sfaturi shopping si blondele gandesc simona tivadar stres student student în uk studii in uk tg mures the university of manchester timp liber trafic tramvai travel târgu mureș uk universitate university university of manchester vacanta vreau sa ma intorc in romania vreau sa plec in anglia vreau să mă relaxez weekend weekend getaway wizz air
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Reject Read More
Privacy & Cookies Policy
Necesare
Întotdeauna activate