Back to Romania
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Close
Back to Romania
Close
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Așteptatul la coadă de astăzi se compensează cu nicio coadă mâine
Dezvoltare personală 27 aprilie 2018 Ioana

Așteptatul la coadă de astăzi se compensează cu nicio coadă mâine

Să vă explic.

Deși urăsc să fac asta (și fac eforturi să evit, când se poate), uneori ajung să practic așteptatul la cozi, de cele mai multe ori la transportul în comun și la cumpărături. Motivul principal pentru care mă enervează să fac asta este pentru că orice așteptat într-o coadă este pentru mine timp pierdut pe care nu mi-l mai dă nimeni înapoi. Așa îl consider eu.

Cu toate că așteptatul la coadă este sport național aici în România – paranteză: sau doar București? Faceți o excursie la Aurel Vlaicu la metrou să vedeți cât de goale sunt scările normale dimineața pe la 9 și cum, totuși, prea mulți oameni așteaptă 10-20-30 de secunde la o coadă luungă și complet evitabilă să urce pe cele rulante :))) – pe mine mă enervează să aștept în orice situație și aia e. Nu sunt un om prea așezat de felul meu, sunt mai degrabă repezită și nerăbdătoare.

Îmi planific multe activități astfel încât să reduc statul degeaba cât mai mult: plec mai devreme de acasă ca să evit aglomerația (aglomerație = așteptat degeaba), n-am făcut încă, dar îmi doresc să încerc cumpărăturile de alimente online cu livrare acasă, fac cumpărături de haine, cărți, etc. pe net,  folosesc Waze pentru sugestii de rute mai goale mașinistic vorbind, știți și voi.

Cu toate astea, nu sunt suficient de deșteaptă încât să reușescă să elimin așteptatul degeaba de tot și tot mă găsesc la câte-o coadă inevitabilă uneori.

Un băgamiașpicioarele mai târziu, tac și înghit, după ce mă gândesc cam care-ar fi șansele ca oamenii din fața mea să fie toți împreună și să plece toți deodată și coada să se topească prin minune. Nu se întâmplă niciodată asta.

Dar știți cum stă treaba cu așteptatul ăsta în coadă? De câte ori mă găsesc la o coadă de orice fel, de atâtea ori am și noroc de partea cealaltă. Adică nu pot să mă plâng și să uit faptul că nu o dată am ajuns în stație fix când a sosit tramvaiul, nu o dată am prins șosele libere care în mod normal ar fi fost pline, nu o dată am fost prima în coadă la supermarket.

Așteptatul de astăzi se compensează cu o zi fără cozi mâine.

Când am stat 45 de minute la un ghișeu la Gara de Nord, am avut noroc a doua zi de ZERO oameni înaintea mea la ghișeul de buletine (dacă vă puteți închipui că așa ceva este posibil!). Când am fost în Milano anul trecut am ajuns în sala de așteptare la aeroport fix înainte să se deschidă porțile zborului meu. Când m-am întors am așteptat vreo oră degeaba, c-am ajuns prea repede în aeroport.  Am stat la cumpărături și 20 de minute într-o coadă, am fost și prima în alta. Tot așteptatul degeaba pe care l-am efectuat a fost la un moment dat compensat de un noroc de partea cealaltă și tot norocul (adică necoada) de care m-am bucurat vreodată a fost compensat de un așteptat la o altă coadă mai târziu.

După ce mi-am dat seama de treaba asta nu mi-am mai băgat atât de adânc picioarele în așteptatul la orice fel de coadă, deși tot nu-l fac cu zâmbetul pe buze (lol!). Mi-am găsit o consolare reală și testată de mine care să nu mă mai facă să simt că pierd din timpul meu pe care nu mi-l mai dă nimeni înapoi atunci când stau la o coadă și aștept degeaba. Totul este uniform în viață și, ca yin&yang, așteptatul cu neașteptatul se completează perfect. Nu mă mai supăr pentru un așteptat inutil azi, știu că voi avea mai mult noroc mâine. E doar o mică gândire care mă ajută să fiu mai zen în fiecare zi și să nu mă mai supăr pentru o chestie pe care nu o pot controla.

Vă invit să testați și să observați și voi! 🙂
Sursă foto 1

Similare

Tags: asteptat coada metrou timp timp liber tramvai
Share:

Comments 2

  1. Natalia
    apr. 29, 2018 Reply

    Important e doar sa ne dam timp sa observam si sa fim deschisi sa vedem „neasteptatul” de maine. Altfel, nu avem sanse sa testam teoria ta… 🙂

    • Ioana
      apr. 30, 2018 Reply

      Eu am ajuns la concluzia asta doar trecand de multe ori prin ambele tabere, ca sa zic asa… 😀

Leave A Comment Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Caută un articol:

Close

Other posts:

  • De ce n-o să mai folosesc niciodată în viața mea taxiul de stradă în București
    9 noiembrie 2017
    De ce n-o să mai folosesc niciodată în viața mea taxiul de stradă în București
    don't be one of them
  • Când o să avem 55 de ani…
    6 noiembrie 2020
    Când o să avem 55 de ani…
    Fetița cu chibrituri
  • Ce să iei cu tine când ieși cu bicicleta
    8 octombrie 2020
    Ce să iei cu tine când ieși cu bicicleta
    My bike and I
  • Reach-ul de pe Facebook este sub nivelul mării
    11 decembrie 2018
    Reach-ul de pe Facebook este sub nivelul mării
    Blog
  • Cărțile pe care le pregătesc pentru Bookswap
    24 octombrie 2018
    Cărțile pe care le pregătesc pentru Bookswap
    Carte, Evenimente

Comentarii recente

  • 2 podcasturi de ascultat în vacanța de iarnă: ”Pătratul Roșu” și ”The Michelle Obama Podcast” • Back to Romania la De parcă ne oprim vreodată din ”devenit”
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Raluca Brezniceanu la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini: • Back to Romania la Băbuțele sinucigașe și atacul pietonilor
  • Ziua în care niciun produs de skincare n-a mai funcționat la Mici pași în încercarea mea de #zerowaste: înlocuitoare pentru clasicele șervețele de hârtie
  • Ioana la Alegerile parlamentare 2020 for dummies

Cele mai comentate articole:

  • Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
    Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
  • Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
    Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
  • Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
    Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
  • Un New Year’s Resolutions mai altfel
    Un New Year’s Resolutions mai altfel
  • Biblioteca mea din centru
    Biblioteca mea din centru
  • Chestii care trebuie să dispară în 2019
    Chestii care trebuie să dispară în 2019

Etichete:

amuzant anglia auchan back to romania backtoromania biblioteca bicicleta birou blog bookswap brașov bucharest bucuresti cadouri carte carti citeste copii coronavirus craciun cristina oțel curătenie decat o revistă dezvoltare personală diaspora dor eco educație educație urbană elon musk emigrare evenimente evenimente în bucurești facebook familie food fun funny idei cadouri idei de cadouri idei de relaxare instagram ioana chicet macoveiciuc la multi ani mancare manchester mașină metode de relaxare metrorex metrou munca munte natalia dabija new years resolutions parc plastic plastic free july poiana brasov părinți ratb reciclare relaxare romania schimb de cărți sfaturi shopping si blondele gandesc simona tivadar stres student student în uk studii in uk tg mures the university of manchester timp liber trafic tramvai travel târgu mureș uk universitate university university of manchester vacanta vreau sa ma intorc in romania vreau sa plec in anglia vreau să mă relaxez weekend weekend getaway wizz air
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Reject Read More
Privacy & Cookies Policy
Necesare
Întotdeauna activate