Back to Romania
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Close
Back to Romania
Close
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Nu moare scrisul când vrea Facebookul
Lifestyle 8 decembrie 2017 Ioana

Nu moare scrisul când vrea Facebookul

Când eram în anul 2 de facultate am trecut printr-o frântură de inimă de ordin științifico-fantastic, adică atât de dureroasă încât credeam că așa ceva mai există doar în filme.

Eram îndrăgostită de un băiat care s-a hotărât la un moment dat să nu mă mai bage în seamă și nu puteam pricepe de ce face asta când eu eram atât de minunată și de bună cu el (așa cum sunt cu toată lumea 😛 ). Râuri întregi de lacrimi și valuri de muzică tristă și semi-depresie au curs în acele momente în care simțeam că nu poate să existe ceva mai rău în lumea asta decât să te părăsească un iubit *let that sink for a minute…*

Plictisită, eu, să le tot povestesc și prietenele mele să tot audă aceeași poveste la nesfârșit a inimii mele rupte și a tristeții covârșitoare, am început să-i scriu scrisori unei verișoare foarte apropiată mie. Am simțit nevoia să fac ceva cu toate stările pe care le trăiam și să le dau cumva afară. Am început să-i scriu fără să-mi dau seama cum se adună pagini întregi de A4 față-verso de mi-era teamă c-o s-o apuce plictiseala și nici n-o să ajungă să vadă, d-apoi să citească ultimele pagini. Îi scriam vrute și nevrute, despre ce am simțit, cum m-am simțit, ce gânduri îmi treceau prin cap, absolut cele mai personale și private lucruri pe care le putea spune cineva cuiva. Am scris tot ce-am avut în cap și tot ce mă durea.

N-aș zice niciodată că scrisul mi-a vindecat ruptura de inimă, că n-am scris nici ani de zile, nici teancuri de manuscrise și nici n-a fost nici nenorocirea chiar așa nenorocitoare cum am văzut-o eu atunci. Timpul m-a vindecat, dar scrisul a ajutat și începând de la acel eveniment tragic atunci și comic acum al vieții mele mi-am dat seama că-mi place foarte mult să scriu scrisori de mână. Au urmat perioade în care am trimis scrisori prietenelor din țară, mamei la un moment dat ca să-i fac o surpriză și-apoi din nou și din nou verișoarei mele care întotdeauna mi-a livrat din înțelepciunea-i atunci când eu eram prea naivă și neștiutoare. Îmi plăcea foarte mult să scriu și dacă n-aș fi fost ocupată cu facultatea și proiectele cred c-aș fi stat în casă și-aș fi scris încontinuu și oricui. De ce nu mi-a venit mie inspirația să încep un blog atunci, ăsta va rămâne un mister pentru tot restul vieții mele!

Când eram prin clasa a 5-a sau a 6-a am avut un penpal din Germania. Penpal este un pal căruia îi scrii cu pen-ul, adică un prieten cu care corespondezi prin scrisori. Mama mea a ținut întotdeauna ca noi să învățăm germana, așa că o prietenă din Germania cu care să povestesc prin scrisori de mână, în germană, a fost la vremea aceea o idee foarte bună. Din păcate n-am păstrat legătura cu Marianne, dar a fost foarte interesant să cunosc o fetiță nouă, de aceeași vârstă cu mine, dintr-o țară total diferită și să ne împrietenim.

Între timp eu n-am mai scris scrisori că n-am mai avut cui. Au intrat în mare forță Facebook, WhatsApp, Instagram, este mult mai rapid să comunic cu verișoara mea și cu oricine online decât în scris. Dar îmi tot zic eu c-o să mă reapuc de scris scrisori odată și odată, numai să am cui! Scrisul din offline este mult mai personal, intim, din suflet decât cel mai personal blog sau cont de Facebook și indiferent cât va avansa tehnologia eu nu vreau să uit să scriu de mână. De-asta scriu cărți poștale/vederi din multe locuri unde călătoresc, scriu postcard-uri atunci când dau cadouri cuiva, scriu peste tot pe unde-apuc lucruri cât pot eu de originale și ne-mainstream. Miruna a avut o idee genaială la petrecerea de 10 ani a blogului ei când a făcut un caiet mare și cu coperți groase în care oricine-a vrut a putut să-i lase un comentariu offline. Aia da amintire frumoasă și valoroasă! 😀

petrecerea-blogului-miruna-ioani042

Am mai văzut genul ăsta de caiete de amintiri și la nunți și arată într-un așa fel că mâine îmi vine să mă apuc să-mi fac unu la fel:

Ultima experiență de scris intensiv am avut-o primăvara asta când am scris un 365-jar cu 365 de bilețele cu motive pentru care cineva este iubit ce trebuie deschise câte unul pe zi pentru următorul an. A luat mai mult timp decât ați crede, muult, mult scris, dar dacă n-a fost ăsta cel mai original cadou pe care l-am făcut vreodată, atunci nu știu care să fi fost!

The Happy Jar. A homemade jar of individual sentiments on paper designed to cheer up a faraway loved one. Could make one up for a child who is a hesitant sleepaway camper or first time college student. This is from Our Army Life (according to the wife!): Valentine's Sneak Peek

***

Eu știu puțini oameni cărora le place să scrie scrisori sau lucruri de mână în general. Voi? Ce experiențe aveți în sensul ăsta? 🙂

Sursă foto 1, 2, 3-9 

Similare

Tags: bucharest bucuresti facebook germany handwriting penpal pinterest scris scrisoare siblondelegandesc
Share:

Comments 10

  1. h . a.
    dec. 8, 2017 Reply

    eu inca am… niste scrisori / vederi

    • Ioana
      dec. 8, 2017 Reply

      N-a fost nevoie sa-ti verific emailul ca sa stiu cine esti, dar l-am verificat ca sa-mi confirm :)) Sa stii ca si eu mai am!

  2. dragifemei
    dec. 8, 2017 Reply

    O, da…iubirile tineretii… atat de inocente si devastatoare… Vezi? De aia ar trebui sa se casatoreasca oamenii la prima tinerete, sa existe aceasta mentalitate, tocmai ca sa se evite aceste tragedii care distrug sufletul pe termen lung.
    In ata ordine de idei, am avut si eu scrisul ca terapeut. Nu aveam internet in copilarie/adolescenta, asa ca era minunat sa schimbi scrisori cu altcineva… Am avut mai multi prieteni prin corespondenta datorita dragostei noastre pentru Michael Jackson. 🙂 Exista o revista speciala pentru fanii lui. Am cerut si eu sa-mi apara acolo un anunt cum ca sunt in cautare de prieteni si saptamani in sir au curs scrisorile… Am pastrat o prietenie cu o fata pe nume Oana pentru 7 ani. Viata ne-a adus la Bucuresti pe amandoua si, acum 2 femei in toata firea, ne-am intalnit aici pentru prima data. Am mai corespondat si cu niste straini cunoscuti in diferite situatii, tot pentru a-mi exersa limbile straine.Ce sa-i faci, asa se traia pe atunci…:)
    Ce m-a mai ajutat au fost jurnalele mele. Am scris in jurnal de pe la 12-13 ani. Ii povesteam ca unui prieten, voiam sa memoreze toate amintirile adolescentei mele… M-a ajutat sa-mi eliberez emotiile negative cand a fost cazul sau sa traiesc cu tot sufletul experientele fericite. Recomand oricui un jurnal! Te ajuta sa-ti pastrezi echilibrul emotional. Pana m-am maritat, se stransesera foarte multe jurnale, dar am ales sa le distrug cand m-am mutat la sot, dupa nunta, Erau prea intime ca sa fie citite chiar si de el…

    • Ioana
      dec. 8, 2017 Reply

      Ce frumoasa povestea cu Oana! ❤ Sa stii ca si eu am avut niste tentative de jurnale, dar niciodata nu m-am tinut de ele, nu stiu de ce. Niciodata cand am inceput unul nu am scris mai mult de cateva pagini.

  3. andreeatheodorablog
    dec. 8, 2017 Reply

    Frumosss.

  4. Poteci de dor
    dec. 10, 2017 Reply

    Am păstrat scrisorile primite de la două prietene. Eram în liceu, nu era FB şi nici mobile aşa că ne trimiteam săptămânal scrisori, ele fiind în alt oraş. Şi le am pe cele primite de la prietenul meu din facultate. În clasa a 12-a aşa am ţinut legătura. Apoi ne-am văzut în oraşul în care amândoi am devenit studenţi. 😀

    • Ioana
      dec. 10, 2017 Reply

      Ce simpatic ca si tu si majoritatea de mai sus asociază scrisorile cu foste iubiri din tinerețe! 😀

  5. imprimante termice
    dec. 11, 2017 Reply

    foarte fain titlul. felicitari pentru articol.

    • Ioana
      dec. 11, 2017 Reply

      Multumesc pentru feedback, te mai astept! 🙂

  6. Un New Year’s Resolutions mai altfel
    dec. 11, 2017 Reply

    […] astăzi un alt fel de listă de rezoluții pentru noul an în care, fără nicio legătură cu articolul precedent, va trebui să vă așezați confortabil la un birou, să vă luați o cafea în brațe și să […]

Leave A Comment Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Caută un articol:

Close

Other posts:

  • De mult n-am mai primit mărțișoare!
    1 martie 2018
    De mult n-am mai primit mărțișoare!
    Fetița cu chibrituri
  • Vă invit într-o vacanță în Istanbul [partea I]
    6 septembrie 2018
    Vă invit într-o vacanță în Istanbul [partea I]
    Travel
  • Alegerile parlamentare 2020 for dummies
    20 noiembrie 2020
    Alegerile parlamentare 2020 for dummies
    Educație urbană
  • Cineva a spus în cuvinte mai frumoase decât am reușit eu până acum de ce se întorc românii din străinătate
    6 iunie 2018
    Cineva a spus în cuvinte mai frumoase decât am reușit eu până acum de ce se întorc românii din străinătate
    din uk
  • Reminder, vată și spirt
    11 aprilie 2018
    Reminder, vată și spirt
    Lifestyle

Comentarii recente

  • 2 podcasturi de ascultat în vacanța de iarnă: ”Pătratul Roșu” și ”The Michelle Obama Podcast” • Back to Romania la De parcă ne oprim vreodată din ”devenit”
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Raluca Brezniceanu la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini: • Back to Romania la Băbuțele sinucigașe și atacul pietonilor
  • Ziua în care niciun produs de skincare n-a mai funcționat la Mici pași în încercarea mea de #zerowaste: înlocuitoare pentru clasicele șervețele de hârtie
  • Ioana la Alegerile parlamentare 2020 for dummies

Cele mai comentate articole:

  • Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
    Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
  • Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
    Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
  • Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
    Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
  • Un New Year’s Resolutions mai altfel
    Un New Year’s Resolutions mai altfel
  • Biblioteca mea din centru
    Biblioteca mea din centru
  • Chestii care trebuie să dispară în 2019
    Chestii care trebuie să dispară în 2019

Etichete:

amuzant anglia auchan back to romania backtoromania biblioteca bicicleta birou blog bookswap brașov bucharest bucuresti cadouri carte carti citeste copii coronavirus craciun cristina oțel curătenie decat o revistă dezvoltare personală diaspora dor eco educație educație urbană elon musk emigrare evenimente evenimente în bucurești facebook familie food fun funny idei cadouri idei de cadouri idei de relaxare instagram ioana chicet macoveiciuc la multi ani mancare manchester mașină metode de relaxare metrorex metrou munca munte natalia dabija new years resolutions parc plastic plastic free july poiana brasov părinți ratb reciclare relaxare romania schimb de cărți sfaturi shopping si blondele gandesc simona tivadar stres student student în uk studii in uk tg mures the university of manchester timp liber trafic tramvai travel târgu mureș uk universitate university university of manchester vacanta vreau sa ma intorc in romania vreau sa plec in anglia vreau să mă relaxez weekend weekend getaway wizz air
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Reject Read More
Privacy & Cookies Policy
Necesare
Întotdeauna activate