Un Secret Santa ca la carte

backtoromania-bucuresti-secretsanta.jpg

Nici nu vreau să încep fără să mă asigur că v-ați ridicat deja din pat și că v-ați cotrobăit ghetuțele pentru cadouri, da? În caz că n-ați făcut asta sau dacă n-ați lăsat cumva aseară prăjiturele pe masă pentru Moș Nicolae, să știți că n-aveți voie să citiți articolul în continuare și pe cuvânt dacă n-ar fi păcat!

Bine atunci!

Pentru cine vrea să facă un Secret Santa corect și corespunzător, vă recomand să folosiți site-ul secretsanta.com. Cu ajutorul lui, puteți uita de căciulița clasică în care adăugați numele tuturor participanților după care extrageți un nume și luați un cadou acelei persoane. Site-ul funcționează similar, dar este mai high tech, în sensul că vă permite să introduceți numele și adresele de email ale tuturor participanților, după care el trimite automat emailuri fiecăruia spunându-i pentru cine trebuie să cumpere cadou și diverse remindere amuzante pe mail înainte de deadline. De asemenea, toți cei care participă pot să completeze un WhisList acolo pe pagina pentru a-i da Moșului idei de cadouri pe care și le-ar dori! How cool is that?

Să ne înțelegem de la început. Un Secret Santa făcut ca la carte nu se deconspiră niciodată în fața celui pentru care trebuie să aducă un cadou. În alte cuvinte, dacă eu sunt Secret Santa pentru Maria, Maria nu va afla niciodată că eu i-am cumpărat cadoul. Maria se va trezi cu o punguță frumos ambalată pe birou (dacă mi-e colegă de muncă) sau ascunsă într-un dulap cu șosete (dacă mi-e prietenă pe care o vizitez acasă) într-un mod cât mai subtil cu putință. Asta înseamnă să fii Secret-Moș, nu? 😀

Cele mai multe Secret Santa-uri se fac cu colegii de birou/școală/facultate, pentru că un SS este cu atât mai reușit cu cât comunitatea participantă este mai mare. La birou este și foarte simplu să ascundeți un cadou pentru un coleg, puteți să-l lăsați pe masă, sub masă, într-un sertar, pe scaun, în timpul pauzei de masă, după muncă, înainte de muncă, puteți pune pe cineva să-l dea, orice fel năstrușnic vă trece prin cap. Mai există o altă variantă, puteți face o cutie pe care să o lăsați pe o masă comună în birou și în care în ultima săptămână înainte de Crăciun oamenii să pună cadourile cumpărate de ei și etichetate/scrise cu numele destinatarului (și evident fără al expeditorului), iar într-una dintre zile fiecare să-și extragă cadoul de acolo.

SS în cercul de prieteni este, din nou, cu atât mai de succes cu cât participă mai multă lume pentru că mai multă lume înseamnă șanse mai mici ca cineva să-și dea seama cine este Santa-ul lui. Pentru datul cadourilor în grupul vostru de prieteni puteți, din nou, să vă puneți creativitatea la bătaie în orice fel și chip – puteți de exemplu să ascundeți cadourile prin casă, să le trimiteți prin poștă, să le așezați pe preș în fața apartamentului și-apoi sunați la ușă și fugiți, oricum vreți voi. Ideea principală rămâne, SS este cu atât mai interesant cu cât oamenii află mai puțin spre niciodată de la cine le-a venit cadoul.

Nu uitați să faceți cadouri cât mai amuzante la Secret Santa, în limita bugetului clar stabilit dinainte. Dacă alegeți un buget de 50 de lei, nu cumpărați un cadou de 100 de lei, dar nici de 1 leu. De asemenea, eu n-aș lua niciodată ceva ce mie nu mi-ar plăcea să primesc. Adică n-aș lua căni, asta vreau să spun. Toată lumea e arhi-sătulă de cănuțe la Secret Santa, haideți să facem anul 2017 anul în care nimeni nu mai cumpără căni de Crăciun! 🙂 Nu vă iau ideea de cană fără să vă dau alternative. Puteți lua în schimb:

 • decorațiuni pentru brad (toată lumea are brad, nu?)
 • o carte
 • bijuterii gen Meli-Melo & co.
 • un tricou personalizat cu ceva amuzant despre persoana respectiva
 • o pernă personalizată, idei de mesaje găsiți aici (eu am luat această pernă pentru prietenul meu și vă promit că arată minunat!)
 • un cadou care vă aduce aminte de persoana respectiva (de exemplu, mie colegii au vrut sa-mi ia anul trecut acest calculator în formă de ciocolată)
 • o ramă foto
 • niște poze printate într-o cutie drăguță de carton (vedeți aici – asta merge mai mult pentru prietenii apropiați decât pentru colegi)

Free Water Bottle Labels at thatswhatchesaid.net

NotOnTheHighStreet.com este un site din UK plin cu idei care mai de care mai drăguțe de cadouri personalizate de unde vă puteți inspira. Nu știu dacă livrează și în România (în caz că o fac, s-ar putea să coste mult transportul), dar puteți lua idei de acolo și merge la site-uri românești gen StarGift.ro pentru materializare. (În caz că vă interesează un review, scrieți-mi în comentarii și vă povestesc despre experiența mea de ieri cu ei). LE: Alt site românesc interesant este MindBlower.ro unde vă promit că n-o să găsiți niciun cadou mainstream, asta dacă nu cumva considerați greierii comestibili, mâncarea de astronauți, o cană cu mâner în formă de hashtag, ursuleți Haribo picanți sau bomboane pastile contra alergiei la bărbați mainstream. Vedeți pe site multe alte idei nebune! 😀

Bomboane contra alergiei la barbati

Eu aș ține o cutie de-asta pe birou la muncă

Dacă vreți să faceți un extra-efort și să ambalați cadourile într-un costum de moș ca mai jos, am găsit un tutorial foarte simplu aici (aveți nevoie doar de hârtie de împachetat roșie, câte o jumătate de coală mai groasă A4 albă, neagră și aurie, 2-3 nasturi, lipici, scoci, foarfecă și 2 mâini 😀 ).

Santa Suit Gift Wrap

Cam atât am avut să vă spun despre Secret Santa, sper să dăruiți și mai ales să primiți cadouri cât mai interesante și, doar dacă doriți dumneavoastră, să-mi povestiți în comentarii experiențele voastre cu SS din trecut, să văd și io cum e la alții.  <3


Acesta nu este un articol sponsorizat.
Sursă foto 1, 2, 3, 4

16 thoughts on “Un Secret Santa ca la carte

   • gabrielaadelina says:

    pai carti, multe carti, depinde de persoana careia ii cumperi, eu am o lista destul de mare de carti de facut cadou. Sa ii faci un cosulet cu dulciuri sanatoase pe care nu crezi ca le-a mai incercat pana atunci. Sau un cosulet cu produse pt ingrijirea mainilor. Sau o agenda frumoasa cu niste pixuri colorate pentru a scrie in ea. Sau seturi de baie cu sare de baie, bombite, uleiuri esentiale etc. Esarfe din acelea super mari sau manusi. Sau paturici din acelea super pufoase. Sau un cub din rame foto cu poze de pe FB-ul persoanei respective, ca o retrospectiva a anului trecut. Seturi aromaterapie. Ceaiuri si cafea. Daca persoana respectiva este o fire sportiva accesorii pt sport. Vouchere pt diverse magazine….

     • gabrielaadelina says:

      Eh, Mina de Aur e al doilea nume al meu =)) Ma bucur, o sa fac un post despre idei de cadouri, multe din ce ti-am scris aici se vor afla pe lista, sper sa mai am si alte idei 😀

     • Ioana says:

      Chiar te rog sa faci asta, eu o sa vin prima sa-l citesc. Am (cred) o reputatie de om destul de original cand vine vorba de cadouri si caut idei noi incontinuu! 😀 Mor cand vad aceleasi si aceleasi cadouri cumparate la infinit, I’m not one of them :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *