Back to Romania
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Close
Back to Romania
Close
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Tutorial: Cum să faci 1000 de oameni să te înjure dimineața la 4 AM
din uk 7 noiembrie 2017 Ioana

Tutorial: Cum să faci 1000 de oameni să te înjure dimineața la 4 AM

Anul 1 de facultate a fost singurul în care eu am locuit într-un cămin de studenti, despre care spuneam aici că nu prea mi-a plăcut și că abia am așteptat să plec de acolo.

Era foarte liniștit, mort, nu se întâmpla niciodată nimic interesant în el și era totaaal diferit față de ce-mi imaginasem eu că voi găsi într-un cămin într-un campus așa mare ca Manchesterul. Nu tu petreceri, nu tu o voce, două de oameni, nimic! Alte cămine pe la care mergeam în care locuiau prieteni de-ai mei păreau mult mai vii și asta mă cam frustra pe mine – după ce că nu-mi plăcea în Manchester în anul ăla la început, mai trebuia să și stau într-un cămin care mă deprima?!

Dar să ne înțelegem – când spuneam înainte că nu se întâmpla nimic interesant, m-am referit la majoritatea dăților. Pentru că mai erau și dăți când se întâmpla ceva pe care cu siguranță n-aveai cum să-l ratezi și care cu siguranță făcea multă gălăgie și scotea căminul din plictiseală.

Știți cum se întâmplă atunci când pleci de acasă la facultate și vrei ai nevoie să începi să-ți gătești tu singur pentru că altfel fie mori de foame, fie rămâi falit? Probabil știți, ăsta e un lucru perfect normal, fiecare a făcut asta la vremea lui. La noi în cămin, de exemplu, aveam o bucătărie la fiecare 8 oameni și fiecare își gătea după propriu-i stil și chef. N-avea nimeni treabă cu tine, puteai găti și la 4 dimineața dacă genul acesta de activitate îți gâdila papilele gustative la așa oră. Singura condiție era să nu dai foc la ceva și să declanșezi alarmele de incediu care erau foarte sensibile și porneau uneori de la aburi sau de la căldură.

Sau când se trezea cineva să fumeze în bucătărie. Sau să joace o farsă și să apese butonul de incendiu. Noaptea la 3 AM.

angry boy

De câte ori am ieșit afară din cămin în bezna nopții dimineața pe la cele mai nesimțite ore, nici nu mai știu. Știu doar că săream 2 metri în sus în pat atunci când începeau alarmele pentru că erau foarte puternice și n-aveai cum să nu le auzi, fie și dormind. N-aveai nicio șansă să rămâi în cameră când ele urlau. În halate, în pijamale, căscând sau plângând de somn, eram cam 1000 de zombi care ne târam pe holurile căminului încercând să ieșim în curte cu ochii în gură de oboseală și foarte încântați să așteptăm cel puțin 20 de minute până se găsea sursa alarmei și eram lăsați înapoi înăuntru. În toate aceste 20+ de minute, cei ce declanșau alarma primeau un mai mic sau mai mare potop de înjurături din partea întregului cămin, în funcție de ora la care se întâmpla bucuria.

Cel puțin o dată pe săptmămână aveam o alarmă de-asta care era enervantă chiar și dacă începea ziua, nu doar când ne trezea pe la 2 din somn. Ne scotea afară din cămin pentru câteva zeci de minute, ne intrerupea de la indiferent ce făceam, deci clar că ne scoatea din minți. Iar cel puțin o dată pe luna alarma începea noaptea când dormeam mai adânc, în loc s-o dea Domnu’ ziua când eram mai toți la facultate. Cât timp am fost eu acolo n-a pornit niciodată de la incendii adevărate, ci doar de la fum ce ieșea de prin oalele colegilor mei de cămin.

Sau… din țigările prietenilor mei care au venit într-un an la ziua mea și care au început să fumeze în bucătărie. Cred că am supărat câțiva oamenii în seara aia, puțin, așa.. *crickets*

Lăsând gluma la o parte și vorbind cât de serios posibil, alarmele de incendiu salvează vieți! Îmi doresc ca dezvoltatorii sau proprietarii de imobile, blocuri, case din România să realizeze acest lucru și să le instaleze peste tot înainte de noi tragedii, vezi #Colectiv în București, vezi #GrenfellTower în Londra. La fostul loc de muncă (în UK) alarmele de incendiu porneau în fiecare luni la ora 10.00 AM pentru 5 secunde ca un test care să verifice că funcționează. Când nu porneau la ora asta, ceva era în neregulă cu ele și cineva venea să le repare rapid. Avem și aici în București teste, dar sunt mai mult pentru educarea oamenilor în evacuare în caz de incendiu, nu pentru testarea aparatelor. Oricum, ideea rămâne – alarmele salvează vieți și cu cât ne obișnuim mai mult cu ele, cu atât mai bine.

Vă pup și vă pup! Ca întotdeaună vă aștept cu multă curiozitate poveștile (de orice fel, dar sper sa fie mai multe amuzante decât tragice) legate de alarmele de incendiu & co. O zi super super să aveți!

Sursă foto 1, 2

Similare

Tags: amuzant căin cămin studențesc fire alarm funny manchester student student hall studentlife university university of manchester viața în cămin
Share:

Comments 0

  1. Ana-Maria Gogu
    nov. 10, 2017 Reply

    Ce experienta… abia acum imi pare rau ca nu am facut facultate 🙂

    • Ioana
      nov. 12, 2017 Reply

      Stai sa incep sa povestesc despre o sesiune, vreau sa vad daca-mi vei mai spune acelasi lucru :)))

      • Ana-Maria Gogu
        nov. 12, 2017 Reply

        Bănuiesc ca era la fel de distractiv, nu?

        • Ioana
          nov. 13, 2017 Reply

          Depinde ce intelegi prin distractiv :))

  2. gabrielaadelina
    nov. 11, 2017 Reply

    Si la noi se fac teste, dar ne anunta inainte sa inceapa, asa ca noi „evacuam” cladirea cu 10 min inainte de a porni alarma si mereu mereu sunt felicitati pt ‘rapididate si pastrarea calmului’…

    • Ioana
      nov. 12, 2017 Reply

      :))) Da, cred, așa și noi la actuala filmă. Problema e că până românii nu înțeleg conceptul de health and safety si cum iti poate salva viata, tragedii o sa se tot intample. Si după ce ele se intampla, poate, poate ceva se va schimbe in mentalitatile catorva dintre noi, clar ca nu a tuturor. Eu, de exemplu, nu suport locurile inchise si m-am trezit alataieri ca, ajunsa intr-un local cu niste prieteni, ma uitam dupa rute de evacuare si pe tavan dupa alarme de incendiu. Colectiv a lasat urme adanci, din pacate sau din fericire…

Leave A Comment Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Caută un articol:

Close

Other posts:

  • De la ce vârstă nu mai este socially acceptable să te joci cu jucării?
    25 ianuarie 2019
    De la ce vârstă nu mai este socially acceptable să te joci cu jucării?
    Lifestyle
  • Mergeți la piese de teatru cu actori consacrați, they said…
    27 ianuarie 2019
    Mergeți la piese de teatru cu actori consacrați, they said…
    Educație urbană
  • Reach-ul de pe Facebook este sub nivelul mării
    11 decembrie 2018
    Reach-ul de pe Facebook este sub nivelul mării
    Blog
  • Povești de seară cu Halloween și Valentine’s
    31 octombrie 2017
    Povești de seară cu Halloween și Valentine’s
    Fetița cu chibrituri
  • Un biciclist pe șosea = o mașină în minus în trafic
    31 ianuarie 2019
    Un biciclist pe șosea = o mașină în minus în trafic
    Educație urbană, My bike and I

Comentarii recente

  • 2 podcasturi de ascultat în vacanța de iarnă: ”Pătratul Roșu” și ”The Michelle Obama Podcast” • Back to Romania la De parcă ne oprim vreodată din ”devenit”
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Raluca Brezniceanu la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini: • Back to Romania la Băbuțele sinucigașe și atacul pietonilor
  • Ziua în care niciun produs de skincare n-a mai funcționat la Mici pași în încercarea mea de #zerowaste: înlocuitoare pentru clasicele șervețele de hârtie
  • Ioana la Alegerile parlamentare 2020 for dummies

Cele mai comentate articole:

  • Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
    Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
  • Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
    Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
  • Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
    Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
  • Un New Year’s Resolutions mai altfel
    Un New Year’s Resolutions mai altfel
  • Biblioteca mea din centru
    Biblioteca mea din centru
  • Chestii care trebuie să dispară în 2019
    Chestii care trebuie să dispară în 2019

Etichete:

amuzant anglia auchan back to romania backtoromania biblioteca bicicleta birou blog bookswap brașov bucharest bucuresti cadouri carte carti citeste copii coronavirus craciun cristina oțel curătenie decat o revistă dezvoltare personală diaspora dor eco educație educație urbană elon musk emigrare evenimente evenimente în bucurești facebook familie food fun funny idei cadouri idei de cadouri idei de relaxare instagram ioana chicet macoveiciuc la multi ani mancare manchester mașină metode de relaxare metrorex metrou munca munte natalia dabija new years resolutions parc plastic plastic free july poiana brasov părinți ratb reciclare relaxare romania schimb de cărți sfaturi shopping si blondele gandesc simona tivadar stres student student în uk studii in uk tg mures the university of manchester timp liber trafic tramvai travel târgu mureș uk universitate university university of manchester vacanta vreau sa ma intorc in romania vreau sa plec in anglia vreau să mă relaxez weekend weekend getaway wizz air
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Reject Read More
Privacy & Cookies Policy
Necesare
Întotdeauna activate