Back to Romania
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Close
Back to Romania
Close
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Cei mai ciudați profi pe care i-am avut în facultate
Vechi 6 noiembrie 2017 Ioana

Cei mai ciudați profi pe care i-am avut în facultate

Dacă v-ați aștepta să vă spun că toți profesorii pe care i-am avut în facultate au fost englezi și lorzi așa ca-n filme, regret să vă dezamăgesc . Am avut mulți profi british, dar și chinezi, arabi și alte nații, mulți tineri, mulți mai în vârstă, unii mai nebuni, alții mai normali. Fiecare cu stilul lui. Fiecare cu piticii lui de profesor. Fiecare cu accentul lui!

În primul an de facultate am avut la Geotehnică un profesor arab care, pe lângă accentul lui nu neapărat caraghios (dar pe care oricum n-am cum să-l redau), nu se putea controla și spunea obsesiv de mult cuvântul basically. ”Basically, all you need to do is X. Basically, I will tell you Y and Z. Basically, we will have a test where what you need to do is…” Un coleg s-a hotărât într-o zi să facă o liniuță pentru fiecare basically pe care-l auzim spus de el și am ajuns la 60 de basically într-o oră. *let that sink for a minute* Era foarte greu să te concentrezi la ora lui când repeta atât de obsesiv de mult acest cuvânt care, având o consoană așa puternică precum s, nu prea puteai să nu-l auzi sau să-l ignori. A fost un an interesant :-))

Un alt profesor, de care mie nu mi-a plăcut deloc pentru că nu înțelegeam cum pronunță cuvintele și ale cărui ore erau prin urmare un chin, spunea ăăă după fiecare cuvânt într-o propoziție. Era la bază chinez, profesor de mulți ani, dar cu o engleză verbală extraordinar, incredibil de slabă. So ăă today ăăă we will ăăă talk about ăăă structural slabs ăăăă. What ă you ă need to ă do is write this ă and that ă. Horror!

Un alt profesor, englez de data această, arăta precum un actor dintr-un film după o carte de Jane Austen.  Un om extraordinar de competent și inteligent, dar cu un look foarte vintage, ca mai jos.

Nu era nimic în neregulă cu el, dar mie mi se părea din total alt film, alți ani, altă epocă atunci când îl vedeam prin campus. 😀

Cel mai amuzant profesor de care îmi aduc aminte este J. Wu, un tip chinez cu care făceam Computation 1 în anul 2. Aveam cursuri cu el de la 9 dimineața, toată lumea era  adormită la ora aia, în sală era cald, semiîntuneric, iar J. Wu vorbea încet, aproape în șoaptă, de parcă voia să ne adoarmă. Apoi, dintr-o dată, începea să urle cu o voce ascuțită de ne sărea inima din noi. Acum e amuzant, dar atunci făceam câte un mini heart-attack la fiecare oră.

Un alt profesor care ne distra pe noi uneori era un domn destul de în vârstă, în jur de 60 de ani, care în fiecare an zicea că acela este ultimul an în care predă și că din anul următor se pensionează. A zis asta 5 ani la rând cât eram eu acolo – și din câte știu, încă predă. Cred că-i place prea mult la facultate și nu poate renunța.

Cu toți piticii lor, profesorii pe care i-am avut noi (lecturers le ziceam) au fost cam toți niște oameni foarte de treabă și de ajutor, ne cereau să ne adresăm cu numele lor mic pentru că toți eram egali unii cu ceilalți, aveau adrese de e-mail unde le puteam scrie dacă aveam orice fel de probleme sau cabinete în care puteam să ne întâlnim cu ei dacă voiam să ne explice câte ceva, iar de strâns bani pentru cadouri la examene sau la sfârșit de an nici nu s-a pus problema. La voi la facultate cum a fost cu profesorii? V-au amuzat unii sau v-au lăsat cu un gust amar pentru ceva anume? Abia aștept să vă citesc pățaniile 😀

Sursă foto 1, 2

Similare

Tags: facultate facultate in anglia lecturer manchester studenti teacher uk universitate university university of manchester
Share:

Comments 9

  1. roxanabarsanblog
    nov. 6, 2017 Reply

    Foarte interesant si comic in acelasi timp de citit experientele tale in Anglia despre profesorii universitari.

    Eu am terminat facultatea in Italia si sentimentele/impresiile care mi-au ramas dupa acei 3 ani sunt scrise intr-o carte care inca asteapta sa fie publicata : „Perche’ non ho continuato con la specialistica in Italia?!”

    Din pacate, in aceasta tara sistemul de invatamant lasa mult de dorit si din acest motiv am simtit nevoia sa ma indrept cu gandul spre Anglia atunci cand trebuia sa privesc spre master/specialistica.

    Totusi au fost cativa profesori care as putea sa spun ca mi-au ramas in inima si inca ii mai apreciez privind in trecut….

    Cate emotii!! 🙂

    • Ioana
      nov. 6, 2017 Reply

      Multa bafta! Tine-ne la curent ☺️

  2. gabrielaadelina
    nov. 6, 2017 Reply

    Hmm interesanti si amuzanti profii tai.
    Eu am avut un profesor care vorbea intr-una despre anii tineretii sale si fostele sotii, 4 la numar „femei bune, de casa, dar eu am fost golan de mic”… noi radeam foarte tare la orele sale, era incredibil omul!
    In Poli gasesti tot felul de profi super funny, dar super buni pe ceea ce fac, dar mie domn profesor 4 neveste mi-a ramas in minte.

    • Ioana
      nov. 6, 2017 Reply

      M-as fi distrat de minune, as fi vrut si eu un de-asta 😂

  3. ganduriledintrepagini
    nov. 14, 2017 Reply

    Viața de student e cea mai frumoasă din punctul meu de vedere, cel puțin la mine așa a fost. Te invit să-mi citești această postare! http://www.ganduriledintrepagini.com/viata-de-student/

    • Ioana
      nov. 14, 2017 Reply

      La mine n-a fost cea mai frumoasa, dar stiu ca pentru multi asa e 🙂

  4. Cum am ajuns în Manchester • Back to Romania
    iul. 16, 2018 Reply

    […] facultate am avut colegi de toate națiile posibile și […]

  5. 5 lucruri pe care le-am învățat trăind în Anglia | Back to Romania
    aug. 9, 2018 Reply

    […] Profesorii noștri din facultate s-au comportat cu noi ca de la egal la egal, iar asta a fost pentru o mine o mare dovada de respect. E nevoie de ceva siguranță de sine ca să nu simți nevoia de a epata în fața celor inferiori ție, zic eu. […]

  6. Am fost studentă în UK – ce mi-ar fi plăcut să știu înainte să plec • Back to Romania
    mai 8, 2019 Reply

    […] urmă și nu va recupera niciodată. Mi-am dat seama pe la jumătatea primului semestru că pentru profii noștri noi eram doar niște copii dornici de învățare și sub nicio vorbă niște genii de la care se […]

Leave A Comment Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Caută un articol:

Close

Other posts:

  • Ești și tu ca mine și nu donezi pentru că n-ai chef de excursii la spital și stat la cozi?
    5 martie 2018
    Ești și tu ca mine și nu donezi pentru că n-ai chef de excursii la spital și stat la cozi?
    Educație urbană
  • Există oameni care cred că fără televizor viața e prea pe silent mode
    14 mai 2018
    Există oameni care cred că fără televizor viața e prea pe silent mode
    Educație urbană
  • Biblioteca mea din centru
    31 august 2018
    Biblioteca mea din centru
    Carte, Tg Mures
  • Prima săptămână de izolare
    17 martie 2020
    Prima săptămână de izolare
    Fetița cu chibrituri
  • Friday Funday: Medlife, Doclandia, Andra
    24 noiembrie 2017
    Friday Funday: Medlife, Doclandia, Andra
    Îmi place in Romania

Comentarii recente

  • 2 podcasturi de ascultat în vacanța de iarnă: ”Pătratul Roșu” și ”The Michelle Obama Podcast” • Back to Romania la De parcă ne oprim vreodată din ”devenit”
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Raluca Brezniceanu la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini: • Back to Romania la Băbuțele sinucigașe și atacul pietonilor
  • Ziua în care niciun produs de skincare n-a mai funcționat la Mici pași în încercarea mea de #zerowaste: înlocuitoare pentru clasicele șervețele de hârtie
  • Ioana la Alegerile parlamentare 2020 for dummies

Cele mai comentate articole:

  • Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
    Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
  • Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
    Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
  • Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
    Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
  • Un New Year’s Resolutions mai altfel
    Un New Year’s Resolutions mai altfel
  • Biblioteca mea din centru
    Biblioteca mea din centru
  • Chestii care trebuie să dispară în 2019
    Chestii care trebuie să dispară în 2019

Etichete:

amuzant anglia auchan back to romania backtoromania biblioteca bicicleta birou blog bookswap brașov bucharest bucuresti cadouri carte carti citeste copii coronavirus craciun cristina oțel curătenie decat o revistă dezvoltare personală diaspora dor eco educație educație urbană elon musk emigrare evenimente evenimente în bucurești facebook familie food fun funny idei cadouri idei de cadouri idei de relaxare instagram ioana chicet macoveiciuc la multi ani mancare manchester mașină metode de relaxare metrorex metrou munca munte natalia dabija new years resolutions parc plastic plastic free july poiana brasov părinți ratb reciclare relaxare romania schimb de cărți sfaturi shopping si blondele gandesc simona tivadar stres student student în uk studii in uk tg mures the university of manchester timp liber trafic tramvai travel târgu mureș uk universitate university university of manchester vacanta vreau sa ma intorc in romania vreau sa plec in anglia vreau să mă relaxez weekend weekend getaway wizz air
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Reject Read More
Privacy & Cookies Policy
Necesare
Întotdeauna activate