Într-o zi cineva a făcut o semi-bombă la noi la facultate

Surviving and Thriving in the New AP* Chemistry Curriculum, Part 1 | Carolina.com

DIN GREȘEALĂ! Dar citiți mai jos toată povestea –

Eram în anul 2 sau 3 de facultate și împreună cu A., prietena și colega mea cu care îmi petreceam majoritatea timpului atunci când nu eram acasă dormind, ne-am hotărât să nu mergem la primul curs de la 9. Ca o paranteză, noi stăteam aproape în fiecare zi la facultate până seara la 10-11 ca să lucrăm la proiecte și să povestim, așa că planurile de a ajunge la cursuri la 9 AM  se duceau pe apa sâmbetei de multe ori atunci când îmi suna alarma dimineața la 8 și, crăcănată de oboseală fiind, o închideam aproape trântind telefonul de pereți.

La fel s-a întâmplat și în acea zi – n-am ajuns la cursul de la 9, m-am simțit mai rebelă și m-am dus doar la cele de după masă. A., la fel ca și mine. Dacă ați crezut că în UK nu știam ce înseamnă chiulitul…oh well…

Dar să trecem peste asta. Când am ajuns în campus am mers spre clădirea în care stăteam noi de obicei, unde aveam PC-uri, mese și canapele, până când un cordon al poliției ne-a oprit accesul. Mulți studenți dârdâind în fața clădirilor din campus, profesori, mașini de poliție. Noi, picate de pe lună, habar n-aveam ce se întâmplă. Se pare că niște colegi de la Chimie au făcut din greșeală o bombă despre al cărei potențial de explozie noi n-am știut nimic, am aflat mai târziu din presă că o substanță numită peroxid de acetonă cu risc de explozie a fost creată din greșeală, mixând niște cantități greșite de ingrediente chimice și la niște temperaturi necontrolate.

Colegii noștri, profesorii, personalul auxiliar, cu toții au fost evacuați de urgență din 5 cladiri din jurul celei cu laboratorul de chimie, până când o echipă de experți în dezamorsare de bombe a armatei a venit, a inspectat clădirea cu pricina și a declarat-o safe. Toată povestea a durat în jur de 3 ore, noi am fost ulterior lăsați să intrăm în clădiri și am rămas cu o amintire destul de amuzantă (pentru că s-a terminat cu bine, că putea ieși urât!) a întregii întâmplări.

Colegii mei, isprava lor și universitatea noastră au apărut și în presă la acel moment dat cu un articol în care s-a explicat mai serios decât am făcut-o eu despre tot evenimentul, vedeți aici în caz că sunteți curioși. Evenimentul ăsta a rămas în istoria locală a facultății mele – I mean, you just don’t mess with the MancUni-ans!


Și tati, și cum a fost la tine la facultate? Super, fiule, într-o zi am făcut chiar și o bombă!! Eu n-am povești atât de interesante de spus copiilor mei. :'(

Sursă foto 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *