Nu e chiar atât de nașpa în București

Eu am observat că în București există 2 tipuri de oameni:

  • cei cărora le place Bucureștiul foarte mult
  • cei cărora le displace Bucureștiul foarte mult

Iar pentru că eu fac parte din prima categorie, m-am gândit să fac o rubrică în care voi colecționa toate lucrurile care-mi plac mie în București (și România) ca să pot să vă arăt că nu e chiar atât de nașpa pe aici pe la noi.

Da, desigur, există și foarte multe lucruri rele neplăcute în București – vom vorbi și despre ele, că nu trăiesc pe un norișor roz de puf de pe altă planetă – dar nu e păcat să ne trăim viața doar cu ele în cap? Nu știu voi, dar eu încerc zi de zi să pierd cât mai puțin timp gândindu-mă la lucrurile care mă nemulțumesc pe mine și pe toți din jurul meu, pentru că-mi strică zenul. 😀 Am mult mai multe lucruri bune în viața mea decât rele și mi se pare că aș pierde timp din a mă bucura pentru cele bune dacă aș sta să mă supăr pentru cele rele încontinuu. Sunt prea optimistă eu de felul meu ca să cred că o sumedenie de lucruri rele și oameni nașpa nu pot fi învinse de lucrurile frumoase pe care le întâlnim.

Așadar!

Această listă de lucruri care îmi plac mie în București va fi continuată într-o serie de articole Nu e chiar atât de nașpa în București. Începem cu locurile clasice:

  • Parcul Herăstrău

Mie mi se pare unul dintre cele mai drăguțe locuri din București și îmi place când e plin de copilași, cărucioare, biciclete, flori și copaci înfloriți. Plimbările din verile târzii pe malul lacului din Parc sunt unele dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am făcut eu în București.

  • Arcul de Triumf

De când a fost renovat, monumentul Arcului de Triumf mi se pare că arată triumfător (ha!). Este o construcție atât de frumoasă și de impozantă încât n-am cum să nu-mi placă atât ziua cât și seara când e luminată.

  • Plimbările cu bărcuța de pe lacul din Parcul Cișmigiu

M-am plimbat astă-vară cu bărcuța aici pe lac pentru prima dată și am avut impresia că sunt în scena asta din The Notebook. Vă recomand să mergeți într-o perioadă când e cald afară, când copacii din parc sunt toți înverziți și dacă se poate dimineață când nu e atât de multă lume și vă promit că o să petreceți un quality time de zile mari cu persoana care vă acompaniază.

  • Centrul Vechi

Mie îmi place agitația, îmi plac oamenii, îmi place să mă plimb printre ei motiv pentru care eu merg cu drag în centrul vechi de fiecare dată. Mi se pare un loc foarte drăguț de mers să bei o cafea, o bere, un shot sau de făcut pe turistul în Mănăstirea Stavropoleos, Muzeul Național de Istorie, Cladirea CEC etc. Nu mai vorbesc de faptul că e întotdeauna plin de străini – aproape mă simt înapoi in Manchester 🙂

Continuăm într-un post viitor cu alte lucruri frumoase și mai puțin mainstream din București. Pupici!

Sursă foto 1

0 thoughts on “Nu e chiar atât de nașpa în București

  1. ganduriledintrepagini says:

    Am fost de vreo câteva ori în vizită în București, și nu mi-a plăcut foarte mult. E un oraș foarte aglomerat, cu un trafic infernal, infrastructura lasă mult de dorit pentru o capitală din U.E, sunt unele orașe din România cu o infracstructură mai bună, plus că mi s-au părut unele cartiere foarte urâte și sărace, prăfuite, cu niște clădiri foarte vechi, pline de graffiti de care nimeni nu are grijă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *