Despre mine

Dacă tot m-am trezit, cum fac lumea mai bună azi?

Salut! Eu sunt Ioana (24 25 26) și pentru că am prea multe de spus, ca să nu-i înnebunesc pe alții vorbind prea mult, m-am apucat de scris.

M-am mutat la 18 ani în Manchester UK și dupa 6 ani de facultate, petreceri, aventuri, prieteni, muncă, bucurii, supărări, împliniri și regrete am decis să mă reîntorc în România. În iunie 2017 am lăsat viața corectă, disciplinată și locul de muncă bine plătit de acolo pentru un extra-challenge în România unde pot să schimb mult mai multe lucruri prin mintea și exemplul propriu decât oriunde altundeva.

Am doi ani de back to Romania și mă simt un alt om. În UK mi-am dezvoltat o mentalitate care de multe ori a clash-uit cu ce-am găsit în București, iar asta a fost uneori frustrant, alteori un blessing in disguise – m-a învățat să fiu mai atentă la persoana mea, la ce îmi place mie, cine sunt cu adevărat, ce mă face pe mine cu adevărat fericită, ce-mi doresc și, dacă nu găsesc lucrurile astea într-un anumit loc, să plec de acolo. Nu sunt un om statornic, plec de urgență de oriunde nu mă simt bine. Also, caut la modul obsesiv să mă apropii de oameni like-minded.

backtoromania.com

Blogul mă ajută foarte mult să vorbesc despre toate de mai sus, dar nu numai, și-mi doresc ca el să devină în timp un fel de jurnal de educație urbană din care comunitatea din jurul lui să poată învăța și discuta despre viața trăită cu sens, cu respect dat și pretins, ca într-o țară și lume civilizată. Cele mai importante categorii ale blogului meu, și, deci, subiectele despre care vorbesc cel mai des sunt călătoriile, bicicletele, educația urbană, studiul și viața în UK, concerte, cărți, educație, ecologie și wellbeing. Am o rubrică numită Destinații de reîncărcat baterii unde aștept în permanență povești despre locuri cool și liniștite din țară unde poți merge pentru a te relaxa și a petrece timp de calitate alături de cei dragi.  În 2018 și 2019 am organizat împreun cu prietena mea Natalia două ediții ale unui eveniment de schimb de cărți ”Bookswap – schimb de cărți în București” (am scris despre el aici).

Blogul meu este, ca și mine, plin de optimism. Nu vorbesc niciodată de probleme fără să vin și cu soluții sau despre părțile rele ale cuiva fără să le menționez și pe cele bune. Scopul meu este să fiu realistă și să te binedispun pe tine, nu să te fac să pleci supărat ca de pe un canal deprimant de știri. Viața este așa cum decizi tu și cum te lasă convingerile tale limitative să o vezi. 🙂

8 ore pe zi de luni până vineri sunt inginer proiectant de structuri, iar în timpul ăsta și în restul orelor îmi place The Motans, The Script și Imagine Dragons, îmi plac bicicletele și traseele de la munte de MTB, îmi iubesc toată familia extinsă și ador să petrec timp cu ea și sunt recunoscătoare cerului pentru mintea mea și pentru toate lucrurile pe care le-am primit. Ador oamenii deschiși la minte și mor încet cu cei bătuți în cap, îmi place să conduc și cum conduc și nu percep viața fără muzică. Îmi doresc să conving oamenii să recicleze mai mult și să se plângă mai puțin, să fie mai politicoși, să zâmbească mai mult când vorbesc și mă emoționează oamenii care ajută alți oameni.

Pe blog scriu de aproximativ 1-2 ori pe săptămână, cu excepții atunci când nu simt că am ceva interesant de spus. 😳

Îți mulțumesc pentru vizită!