Back to Romania
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Close
Back to Romania
Close
  • Jurnal de educație urbană
  • Despre mine
  • Blog
  • Contact
Chestii care trebuie să dispară în 2019
Humor 9 ianuarie 2019 Ioana

Chestii care trebuie să dispară în 2019

Un mic top personal de lucruri și persoane care trebuie să dispară în 2019. Lista nu este exhaustivă. 😀

Scrisorile de recomandare

Nu înțeleg cum ar putea cineva să spună într-o scrisoare de recomandare adevărul adevărat despre o persoană. Nu e ca și cum dacă eu scriu o scrisoare de recomandare pentru colegul de vis-a-vis, o să zic cât e el de negativist, de închis la minte și de greu de lucrat cu el (așa cum e de fapt). O să zic, evident, că este foarte inteligent, că am colaborat foaaaarte bine în proiectele din trecut și că nu veți regreta decizia de a-l aduce în echipa dumneavoastră. Ăăă, da. Mi se pare din cale-afară de stupid să ceri cuiva scrisori de recomandare la angajare. Pentru că deseori sunt doar înflorituri. Judec destul de rău companiile care ÎNCĂ cer așa ceva.

CV-urile

Call me weird, dar CV-urile mi se par niște chestii vecine cu comunismul. Dacă eu aș fi om din HR, aș fi mult mai fericită să văd un fel de portofoliu creativ (se practică în domenii precum publicitatea, PR, există site-uri care te ajută cu template-uri și idei) cu proiecte la care a lucrat o anumită persoană. Sau un video. Sau un blog. Sau nu știu, orice. CV-urile clasice mi se par extrem de fade, plicticoase, făcute doar să fie, cu lucruri umflate ca să sune bine, complet irelevante relativ cu felul de a fi al persoanei în cauză. În CV-uri toată lumea e team oriented, toată lumea are atenție la detalii, putere de concentrare și toată lumea are fire deschisă, toată lumea e o floricică puternică. În realitate, ‘mnezo cu mila! 😂

Poșta Română

Dacă m-aș supăra pe Poșta Română, înseamnă că aș avea vreo așteptare de la ea. Dar n-am, așa că mi-e greu să iau în seamă ca relevante puținele mele experiențe de acolo. Poșta este pentru mine ca un fel de muzeu, unde de la angajate până la tehnologie, toată lumea se situează în prospera epocă de piatră. Mă bucur că există atât de multe firme de curierat și că ne bazăm pe poșta română din ce în ce mai puțin. Cu bune, cu rele, firmele de curierat sunt mai bune decât Poșta Română.

PSD

Pentru că.

Superstițiile

Eu am mai scris despre chestia asta, dar n-am din păcate suficientă influence-ăreală în sânge ca să pot influența pe cine trebuie să nu mai creadă în povești. Pentru că religia superstiilor este una cu foarte mulți adepți, simt că e înțelept din partea mea să nu-mi dau cu părerea în public despre acest subiect. Tot ce pot să zic este că eu, om de știință fiind (inginer), nu pot să îmi setez creierul să accepte și să creadă în superstiții bazate pe nimic și că de regulă nu intru în nicio discuție pe acest subiect din dorința de a evita conflicte inutile.

Dinozaurii

Adică profesorii universitari din facultăți, foarte bătrâni, care ocupă poziții înalte de zeci de ani de zile, care câștigă foarte mulți bani și pe care nu-i interesează de studenți și de ce învață ei. Aceia care au impresia că sunt dumnezeii pe pământ doar pentru că au vechime în facultate.

Vânzătoarele de bilete de la RATB

Am văzut înainte de vacanță undeva pe lângă Obor un aparat de cumpărat bilete la RATB (tramvai și autobuz), așa ca la metrou. Neinteresant, ați putea zice, dar pentru București este ceva revoluționar, eu m-am mai întors o dată lângă el să-l și pozez, că nu mai văzusem așa ceva. Ar fi mare lucru să existe așa aparate în fiecare stație și nu trebuiască să mai dai ochii never ever cu mahalagioaicele din gherete. 😀

Vânzătoare electronică de bilete

Completați. 😀

Sursă foto 1

Similare

Tags: poșta română psd ratb
Share:

Comments 21

  1. Dana
    ian. 9, 2019 Reply

    Treaba cu CV-urile se aplică doar în anumite domenii. Dacă nu faci ceva creativ, nu prea văd cu ce te-ai putea prezenta în loc de CV. Eu am optat în schimb pentru unul foarte vizual, scurt, de maxim 2 pagini, cum sunt modelele de aici: https://novoresume.com/resume-templates. Aș renunța la el în ideea că toată lumea are (sau ar trebui să aibă) profil de Linkedin. Îi dai linkul și aia e. Scrisoarea de recomandare și mie mi se pare o prostie, normal că înflorești chestii. De multe ori oricum ți-o scrii tu și cel care te recomandă doar o semnează. Nu mi s-a mai întâmplat însă de multă vreme să mi se ceară. În schimb, mai enervante mi se par verificările la telefon, faptul că îți cer 3 contacte să te recomande, inclusiv actualul manager, ceea ce e delicat pt că tu poate nici nu ai anunțat la jobul curent că vrei să îți dai demisia.

    • Ioana
      ian. 9, 2019 Reply

      Da, e ciudata treaba asta ce ai mentionat-o la sfarsit. Iti zic, eu judec foarte mult companiile in functie de procesul lor de recurtare. Adica oamenii din HR (si implicit atitudinea lor) sunt primul lucru cu care iau contact intr-o noua companie. Daca nu-mi place de ei si mi se par ciudati si invechiti, oare vreau sa lucrez acolo?!

  2. Natalia Dabija
    ian. 9, 2019 Reply

    Eu, daca as putea, as anula mersul la job. Bine, pentru mine personal l-am anulat deja. 🙂 Dar vorbesc asa, la nivel global. In loc, toata lumea sa creeze si sa primim bani unii de la altii. :)) Aiuresc 😀

    • Ioana
      ian. 9, 2019 Reply

      Si eu as face asta, sa stii. 😀

  3. Amy
    ian. 9, 2019 Reply

    Mijloacele de transport de tip maxi-taxi (nu te mira, in unele orase inca exista desi este greu de crezut), blocurile comuniste care stau sa cada (oare cand o sa vedem si noi mai multe blocuri noi?), masinile diesel, moda blugilor scurti pentru barbati (ma refer la cei care lasa gleznele la vedere). 🙂

    • Ioana
      ian. 9, 2019 Reply

      Ce, crezi ca la noi in Tg Mures nu avem maxi-taxiuri? :)) Nu m-am mai gandit la ele de mult, ca nu le-am prea vazut. Sigur sunt pe cale de disparitie. Masinile diesel, da! Sper ca intr-o zi sa existe doar masini electrice.

      • Amy
        ian. 9, 2019 Reply

        Noi vrem, dar cei care le conduc, nu vor, pentru ca „e ieftine si bune”. Tractoare, nene, peste tot numai diesel!

        • Amy
          ian. 9, 2019 Reply

          Plus ca nici statul nu vrea. 🙂

          • Ioana
            ian. 9, 2019

            Mie mi se pare ca Romania a fost/este o tara destul de atrasa/curioasa de masinile electrice in ultimii 1-2 ani, de cand au inceput sa fie mai cunoscute la nivel mondial. La noi se ofera 10.000 euro de la stat daca vrei sa iei o masina electrica pana in 40.000 euro, si se ofera 5.000 euro daca vrei sa iti iei o masina hibrida. Ma interesa si pe mine anul trecut, dar am renuntat. 😀 Mi se pare normal sa nu sara 90% din populatie sa isi cumpere astfel de masini, pentru ca toata era masinilor electrice este la inceput si e logic sa existe inca probleme tehnice, neincredere din partea oamenilor, incarcatoare putine sau care incarca in timp prea mult etc. Cand au aparut primele masini in lumea asta, si le permiteau toti oamenii? Nu prea – si uite cum toata lumea are masina astazi. Uite si la ce tehnologii futuriste am ajuns in ziua de azi la marcile de lux, ca te si doare mintea cand vezi ce dotari pot avea unele masini scumpe. 😀 Ideea e ca industria masinilor este „in a rollercoaster than only goes up” si iti garantez ca peste 10 ani o sa vezi mult mai multe pe strazi decat acum. Eu in Bucuresti vad destul de des hibride si electrice.

            Autobuzele de pe strazi ma enerveaza si pe mine ca nu sunt electrice, in ideea in care in Bucuresti au fost cumparate anul trecut, deci intr-un an cand se vorbea insistent despre masini electrice. Dar ma rog, cum am zis, sa ma supar pe PMB ar inseamna sa am ceva asteptari de la ea :)))

          • Amy
            ian. 9, 2019

            Elon Musk a spus ca in 2019 toata Europa va avea statii de incarcare peste masinile Tesla. Eu cred ca este vorba si despre mentalitatea oamenilor, nu doar despre buget.

          • Ioana
            ian. 10, 2019

            Pai da, asta spun. Ca am impresia ca oamenii de la noi din tara sunt, surprizator sau nu, destul de deschisi la ideea de masini electrice. Which is nice! 😀

  4. Adrian
    ian. 9, 2019 Reply

    Ai un punct de vedere obiectiv, dozat bine cu umor. Super tare!

    • Ioana
      ian. 9, 2019 Reply

      Salut Adrian, multumesc pentru vizita si mesaj! 🙂

  5. dam167
    ian. 9, 2019 Reply

    Sunt domenii de activitate (multe, ca să nu zic majoritatea) unde CV-urile sunt necesare (gen documente oficiale anexe la contracte) din care se văd calificările și experiența specifică. N-am vrea ca proiectarea unei stații electrice să fie realizată de contabili, nu? Nu de alta, dar nu mai ajunge curentul la HR și nici cafea nu mai avem.

    • Ioana
      ian. 9, 2019 Reply

      Pai nu m-am gandit ca in ideea mea de inlocuitor de CV-uri sa nu fie mentionate calificarile sau experienta. Tocmai asta trebuie sa fie mentionat, doar ca nu in formatul clasic, care strict din punctul meu de vedere este destul vechi si ineficient si plictisitor. 😀

  6. ianca
    ian. 9, 2019 Reply

    M-ai pus pe ganduri, dar din capul locului as zice: Pungile de plastic si paiele, si farfuriile si chestiile din plastic de unica folosinta. Exista BIOTREM ca alternativa pentru astea de unica folosinta pt gratare si o gramada altele, wtf, sa nu mai fie! Deja i’m over it la cate se dau in plastic. In rest ma mai gandesc. :))
    Ba, mi-o venit: ar trebui sa dispara trenurile vechi si ineficiente din gama CFR, dar no, visez…

    • Ioana
      ian. 9, 2019 Reply

      Mare lucru ca nu mi-o venit in minte CFR-ul, ca la mine in cap CFR este egal cu Posta Romana. Sau na, nu stiu, sa fie privatizat si cumparat de cineva care sa le aduca la un nivel mai aproape de 2019. Good point. Cred ca la noi lumea nu realizeaza ce inseamna trenurile de mare viteza.

      • Natalia Dabija
        ian. 9, 2019 Reply

        Tocmai m-am intors cu un tren din asta din Moldova. Am iesit de acolo mirosind a combustibil ars, am stat 3 ore intre MD si RO ca se schimbe rotile la tren ( sinele de tren sunt diferite ), am facut pipi in camp, pe sine (toaleta se varsa direct in natura), ne-a tacanit incet tot drumul, dar mi-a placut. Scriu ca si cand ar fi fost prima oara, dar nu e. E nostalgia care ma leaga. 🙂

        • Ioana
          ian. 10, 2019 Reply

          E aproape ca intr-un parc de distractii! :))

          Eu n-am facut curse mai lungi de 5 ore cu trenul (Bucuresti – Sighisoara). Exact 5 ore ia si cu masina pe aceeasi distanta.

  7. Miss I.
    ian. 11, 2019 Reply

    Doamne, da, scrisoarea de recomandare e ceva ce ar trebui să disparăăăă. Mi se pare pierdere de timp pentru ABSOLUT toată lumea. Cu CV-urile sunt reținută, cum zicea și Dana, nu știu cum le poți înlocui în toate domeniile. Degeaba l-aș trimite eu pe omul ăla, să zicem, la blogul meu dacă nu scriu pe blog chestii care să aibă legătură cu ce fac eu la job. Eu una am optat ca în CV să prezint pe scurt o situație punctuală/un proiect de la fiecare job anterior, care să-mi scoată în evidență skillurile. A fost și un punct foarte bun de plecare pentru discuțiile de la interviu 🙂 Dar cine știe ce ne aduce viața, or să fie schimbări și pe partea asta, cu siguranță. Și când or să se întâmple, o să te întreb dacă ai avut ceva de-a face cu schimbările astea 😛 Ce nu suport eu este Europass-ul ăla, doamne, l-aș desființa în secunda 2!

    Asta, asta ar mai trebui să dispară: https://starecat.com/content/wp-content/uploads/if-only-nature-could-find-a-way-to-cover-these-oranges-so-we-didnt-need-to-waste-so-much-plastic-on-them-fail-peeled-oranges.jpg
    Îți ia 2 minute să cureți o portocală, for fuck’s sake! 🙁

    • Ioana
      ian. 11, 2019 Reply

      Pai nu zic ca tuturor li s-ar potrivi un blog ca CV. Nici la mine n-ar merge, si la mine blogul e la 180 de grade fata de meserie. Dar pentru unii nu e asa. 🙂

      Europassul e o gluma, eu aproape ca nu pot lua in serios CV-urile facute dupa el. :))

Leave A Comment Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Caută un articol:

Close

Other posts:

  • Am văzut în realitate sărăcie cum credeam că doar la televizor există
    5 decembrie 2018
    Am văzut în realitate sărăcie cum credeam că doar la televizor există
    Îmi place in Romania
  • Mi-am făcut acasă un gel de aloe vera 100% natural [+VIDEO]
    16 noiembrie 2018
    Mi-am făcut acasă un gel de aloe vera 100% natural [+VIDEO]
    Homemade
  • Un Secret Santa ca la carte
    6 decembrie 2017
    Un Secret Santa ca la carte
    Lifestyle
  • Cea mai bună (și simplă) tartă cu lime
    6 aprilie 2020
    Cea mai bună (și simplă) tartă cu lime
    Homemade
  • Despre noi începuturi
    18 ianuarie 2019
    Despre noi începuturi
    Fetița cu chibrituri

Comentarii recente

  • 2 podcasturi de ascultat în vacanța de iarnă: ”Pătratul Roșu” și ”The Michelle Obama Podcast” • Back to Romania la De parcă ne oprim vreodată din ”devenit”
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • ioanacolegadebanca :) la Supraviețuire în cel mai șocant an
  • Ioana la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Raluca Brezniceanu la Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini:
  • Pietoni și bicicliști, așa vă văd șoferii din mașini: • Back to Romania la Băbuțele sinucigașe și atacul pietonilor
  • Ziua în care niciun produs de skincare n-a mai funcționat la Mici pași în încercarea mea de #zerowaste: înlocuitoare pentru clasicele șervețele de hârtie
  • Ioana la Alegerile parlamentare 2020 for dummies

Cele mai comentate articole:

  • Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
    Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!
  • Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
    Cum am eșuat la a fi un om de succes care se trezește la 5 în fiecare dimineață
  • Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
    Povestea unei fete care din 2011 începând s-a mutat în fiecare an
  • Un New Year’s Resolutions mai altfel
    Un New Year’s Resolutions mai altfel
  • Biblioteca mea din centru
    Biblioteca mea din centru
  • Chestii care trebuie să dispară în 2019
    Chestii care trebuie să dispară în 2019

Etichete:

amuzant anglia auchan back to romania backtoromania biblioteca bicicleta birou blog bookswap brașov bucharest bucuresti cadouri carte carti citeste copii coronavirus craciun cristina oțel curătenie decat o revistă dezvoltare personală diaspora dor eco educație educație urbană elon musk emigrare evenimente evenimente în bucurești facebook familie food fun funny idei cadouri idei de cadouri idei de relaxare instagram ioana chicet macoveiciuc la multi ani mancare manchester mașină metode de relaxare metrorex metrou munca munte natalia dabija new years resolutions parc plastic plastic free july poiana brasov părinți ratb reciclare relaxare romania schimb de cărți sfaturi shopping si blondele gandesc simona tivadar stres student student în uk studii in uk tg mures the university of manchester timp liber trafic tramvai travel târgu mureș uk universitate university university of manchester vacanta vreau sa ma intorc in romania vreau sa plec in anglia vreau să mă relaxez weekend weekend getaway wizz air
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Reject Read More
Privacy & Cookies Policy
Necesare
Întotdeauna activate